• OZNAM!

             

            POLROČNÉ PRÁZDNINY  

            sú v pondelok 3.februára 2014!

             

            MATERSKÁ ŠKOLA JE V PREVÁDZKE! 

             

             

          • KRÁSNE A POŽEHNANÉ VIANOCE

            AKO AJ CELÝ NOVÝ ROK 2014

            VÁM ZO SRDCA PRAJE A VYPROSUJE

            SPOLOČENSTVO ŠKOLY

             

             

             

          • VIANOČNÉ PRÁZDNINY

            od 23. decembra 2013 do 07. januára 2014.

             

            MŠ je otvorená od 7. januára 2014!

            Vyučovanie po prázdninách v ZŠ začína 8. januára 2014 -t.j. streda!

             

             

             

             

          • Hlasujte o nakrajšiu vianočnú pohľadnicu.

            Môžete tak urobiť do 11.12 21:00 hod. na našej Facebookovej stránke pridaním "LIKE" ku pohľadnici, ktorá sa vám páči najviac.

            https://www.facebook.com/pages/Z%C5%A0-s-M%C5%A0-%C5%A0tefana-Moysesa/193406173701

             

             

             

             

             

             

             

          • Pozvánka!

          • Dnes  9.12. - pondelok o 9.00 hod. bude pre sv. omša v kostole Povýšenia sv. Kríža.

            Pred 13. –imi rokmi 8. decembra v roku 2000 posvätil  zosnulý otec biskup Rudolf Baláž kaplnku v našej cirkevnej škole. V tento deň si pripomíname prikázaný sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie. To znamená, že spomedzi všetkých ľudí, jedine Panna Mária bola ochránená pred dedičným hriechom. Naša kaplnka je zasvätená Božiemu Milosrdenstvu. My sa v našej kaplnke každý piatok modlíme korunku k Božiemu Milosrdenstvu počas veľkej prestávky. Pripomíname, že pravidelné stretnutie pri rannej sv. omši je pre našu školu  i verejnosť  každý utorok o 7.00 hod.

            Tešíme sa na Vás pri rorátnej sv. omši v utorok ráno 10.12.2013 pri sviečkach.

             

          • Vážení rodičia!

          •  

            V piatok, t.j. 22.11.2013 sa uskutoční pasovanie prvákov do cechu družinárskeho. Pripravili sme pre nich zaujímavý program v čase od 13:40 do 14:40, preto Vás prosíme, ak Vám to nerobí problém, aby ste si po deti chodili až po skončení programu. Vaše deti budú pasované ako usilovné včielky, a preto by bolo dobré, ak by prišli oblečení vo farbách čiernej a žltej. Ďakujeme za porozumenie a ochotu!

            vychovávateľky ŠKD

             

             

             

             

          • OZNAM - Duchovná obnova

          • Duchovná obnova pre ženy sa uskutoční 30.11. od 13.00 hod. do 17.00 hod.

            Duchovná obnova pre mužov sa uskutoční 7.12.2013 od 13.00 hod. do 17.00 hod.

             

          • Tvorivé dielne pre rodičov

          •  

            Tvorivé dielne pre rodičov sa uskutočnia v stredu, 27.11.2013, o 15:00 hod. v 1.A triede (na prízemí pri ŠKD).

             

            Na tvorivých dielňach sa bude predvádzať Big Shot Starter Kit praktický multifunkčný pomocník na ručný pohon, ktorý vyrezáva a embossuje (vtláča vzory) papier, látky, hliníkové fólie, gumy, peny, kože,...        Ďalej sa na tvorivých dielňach budú vyrábať 3 výrobky, ktoré si budete môcť odniesť domov, platiť sa bude len za použitý materiál: vianočné pozdravy, výrobok         na výzdobu vianočného stola (príp. inej časti bytu), výrobok s použitím techniky Twist Art , pri ktorej sa používa špeciálny hodvábny papier na výrobu veľmi efektných kvetov, ozdôb, svietnikov a i.

            Pracovníci firmy OPTYS Vás oboznámia aj s inými tvorivými materiálmi, ktoré sa v prípade záujmu budú dať objednať.

             

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

          • OZNAM

          • S hlbokým zármutkom a bolesťou v našich srdciach sme prijali smutnú správu, že nás dnes navždy opustila naša bývalá kolegyňa, láskavá a skvelá učiteľka, prvá zástupkyňa školy Mgr. Valika Packová.

            S pocitom nesmiernej vďaky za všetko, čo pre našu školu urobila  skláňame hlavu k tichej spomienke na výnimočnú osobnosť. Pane buď jej milosrdný.

            Dovoľujeme si touto cestou vyjadriť hlbokú sústrasť rodine a najbližším.

            Posledná rozlúčka sa uskutoční v sobotu 16.11.2013 o 13.00 hod. v Trnavej Hore.

            Všetko zmizlo, len stopy Tvojej lásky a spomienky na Tvoje dobré srdce Valika nám zostali.

                                                                                                                spoločenstvo cirkevnej školy

             

             

             

          • Medzinárodný deň školských knižníc v ZŠ s MŠ Š. Moysesa

          •  

            Spoločne čítame, spoločne počúvame, spoločne sa tešíme zo života

             

                            V pondelok 28. októbra to v našej škole „vrelo" ako v úli. Počas celého dňa deti kráčali i behali  po chodbách, stále o niečom diskutovali, šepkali aj sa nahlas smiali, nosili rôzne predmety. Ani učebne, triedy a miestnosti neboli tým, čím sú obyčajne. Premenili sa na rozprávky, encyklopédie, divadlo, vydavateľstvo, tlačiareň kníh a rodinnú čitáreň.

                        Školská knižnica sa zmenila na divadelné javisko. Hlavné postavy z kníh, rozprávok a románov sa nestihli nadránom vrátiť do svojich príbehov. Po knižnici sa potuloval Janko Hraško, Červená čiapočka, Šípková Ruženka, Janko a Marienka, Pipi Dlhá Pančucha, Danka a Janka, Anna zo zeleného domu i Alica z krajiny zázrakov. Sivá myška, mačička a psíček, macko a pes Bodrík neustále blúdili očkami po knižkách a hľadali tú svoju. Úlohou divákov z 1. – 4. ročníka bolo pomocou rôznych súťaží, hlavolamov a hier pripomenúť postavám ich meno, autora alebo názov príbehu, z ktorého sa stratili. A tak deti skladali jednotlivé príbehy z obrázkov, vyhľadávali písmená ich mien, triedili hrášok a fazuľku, vyhľadávali knihy v školskej knižnici a v kytici kvetov museli nájsť ten správny pre Šípkovú Ruženku. Po splnení úloh sa postavičky postupne vracali do svojich príbehov. Odmenou pre deti boli ich nové vedomosti o autoroch, ilustrátoroch, názvoch kníh a v neposlednom rade radosť a dobrý pocit z pomoci priateľom. Potešila ich aj nová záložka za dobre vykonanú prácu.

                        Naši škôlkari sa tiež tešili na tento deň. Veľkí spolužiaci zo 7. ročníka pre nich pripravili stretnutie a súťaženie so živými rozprávkovými postavami. Preobliekli sa za rytierov, princezné, čarodejníkov, princov, zvieracie postavičky, zadávali škôlkarom rytierske úlohy a tí sa s nimi radi popasovali. Využili všetky svoje dobré vlastnosti a zručnosti (pomoc kamarátovi, schopnosť spolupracovať, trpezlivosť, usilovnosť, dobrotu, smelosť, šikovnosť...). Za zvládnuté úlohy dostali 4 kartičky - kľúče, ktorými otvorili rozprávkovú bránu a mohli tak vstúpiť do rozprávkového sveta. Hrdí škôlkari si domkov odniesli veľa pekných spomienok, diplom a na pamiatku ešte niekoľko pekných drobností.

                        Jazyková učebňa tiež nebola v tento deň obyčajnou miestnosťou. Vytvorila sa v nej rodinná čitáreň - spoločné posedenie pri knihe. Deti z druhého stupňa si pripravili pre svoje rodiny – rodičov, starých rodičov, súrodencov a známych – veľa vtipných a zaujímavých príbehov o živote a čítali ich počas celého dňa. Každá rodina si v nich našla nejaké povzbudenie a inšpiráciu do svojho spoločného života a vzťahov. Deti ponúkli svojich členov rodiny teplým čajom, sladkými a slanými chuťovkami.

                            Premena v tento deň neobišla ani učiteľskú zborovňu, z ktorej sa stal za pomoci 6. A a 6. B triedy „Svet encyklopédií“. Prečo práve encyklopédie? Encyklopédie obsahujú informácie, ktoré nám obohacujú život a rozširujú naše vedomosti. Deti si pripravili pre starších i mladších spolužiakov zaujímavosti z rôznych druhov encyklopédií, ktoré ich najviac zaujali a k tomu si doniesli aj názorné pomôcky. Pozorní poslucháči sa obohatili o nové vedomosti z oblasti astronómie, biológie či literatúry a hneď si ich aj overili pomocou kvízu. Kto vedel správnu odpoveď, získal sladkú odmenu.

                        V niektorých triedach sa deti rozhodli vytvoriť vlastnú knihu „Meninové dobrodružstvá“, tak vznikli triedne vydavateľstvá. Napísali pútavé príbehy, v ktorých hlavným postavám dali svoje mená, ku každému textu nakreslili ilustráciu. Jednotlivé strany zviazali a hotovú knihu uložili do školskej knižnice pre spolužiakov ako mimočítankovú literatúru k meninám.:-)

                        Pod heslom „Možno staršie, stále dobré“ prebiehala celodenná burza kníh. Pri vstupe do školy žiaci ôsmeho ročníka predávali za symbolickú sumu knihy, ktoré pre účely burzy darovali žiaci, rodičia a učitelia našej školy, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Knihy oslovili všetkých - žiakov, rodičov, zamestnancov školy, ktorí si so svojimi deťmi mohli knihy poprezerať a povyberať. Zo získaných peňazí sme do školskej knižnice zakúpili encyklopédie. Knihy, ktoré sa nepredali, zostali v školskej knižnici.

                        Všetky aktivity mali veľký úspech u žiakov, ich rodičov a príbuzných, preto sa tešíme na nové nápady a zaujímavosti, ktoré spoločne vymyslíme a oslávime tak sviatok našej školskej knižnice aj na budúci rok.

             

          • Deň jablka v našej škole

          •  

            Z jari bolo nežným kvetom, na konári zrelo letom. Dnes je pekné, guľaté, Vy ho ochutnáte. Uhádnete, čo je to? Áno, správne, jabĺčko.

            Je nielen pekné, ale hlavne veľmi zdravé. Preto si jeho význam vyzdvihneme  v piatok 8.11.2013. Pochutnáme si na šťavnatých jabĺčkach a zároveň sa zabavíme a poučíme pri jabĺčkových aktivitách – prezentáciách, kvízoch, rozprávkach, súťažiach o najťažšie jablko, najdlhšiu nabielenú šupku, počítaní jabĺčkových úloh, dopĺňaní jabĺčkových viet na slovenskom jazyku  a mnohých ďalších..... Zapoja sa malí aj veľkí žiaci našej školy, ktorí si v tento deň  oblečú  tričko vo farbe jabĺčka a prinesú si jablkovú desiatu.

             

            Veríme, že potešíme všetky deti a naučíme ich častejšie jesť  zázrak menom jablko.