• Nové školské športoviská

          • Do galérie Nové školské športoviská boli pridané fotografie.

            Pohybový potenciál našich detí sa prejavuje v mnohých športových odvetviach. Ukazujú to nielen v školských súťažiach, ale v neposlednom rade pri pohybových aktivitách v školskom klube, v záujmových útvaroch a niektorí dokonca aj v športových kluboch. V exteriéri našej školy sme sa preto rozhodli vybudovať ďalšie športoviská, ktorými poskytneme nové možnosti aktivít a zároveň podporíme fyzický rozvoj detí.

            Postavili sme atraktívne workoutové ihrisko s rebrinami, preliezkami, hrazdou, gymnastickými kruhmi a boxovacím vrecom. S pomocou grantového programu Renovabis sme osadili štyri posilňovacie stroje, na ktorých deti môžu precvičovať rôzne partie tela. Zakúpili sme aj outdoorový pingpongový stôl, kde sa žiaci môžu zahrať svoju obľúbenú hru aj vonku na čerstvom vzduchu.

            Môžeme tak teda aj v týchto časoch, kedy je športovanie v interiéri značne obmedzené, poskytovať deťom väčší priestor pre pohyb a hry.

          • Olympiáda zo SJL

          • Olympiáda zo SJL

            Aj v tomto náročnom období prebiehajú súťaže, i keď v trochu oklieštenej forme. Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) sa konalo online a bolo určené pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka. Zúčastnilo sa ho 47 detí. V teste si žiaci zmerali sily v úlohách na čítanie s porozumením, riadne sa popasovali s otázkami zo slovenčiny, literatúry aj slohu. Mnohí zo súťažiacich zabojovali o každý bod a umiestnenie v rebríčku je veľmi tesné, rozdiel medzi prvým a druhým miestom je len jeden bod, to isté platí aj pre porovnanie druhého a tretieho miesta, rozdiel len v jednom bode.

            V XIII. ročníku OSJL v roku 2020/2021 v kategórii C  získala 1. miesto Juliana Dovcová, 9. B, 2. miesto patrí Nine Trubenovej, 9. B a o 3. miesto sa podelili Terézia Adamcová, 9. A, Michal Cibuľa, 9. A a Monika Šebeňová, 9. A.

            Medzi ďalších úspešných riešiteľov patria:

            z 8. B – Viktória Chrobáková, Karolína Jakubechová; z 9. A – Lucia Tichoňová, Natália Maruniaková, Matúš Fajčík, Sophia Miklošová; z 9. B – Jakub Petrán.

            Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Posvätenie adventných vencov

          • 27. 11. 2020 duchovný správca školy vdp. Ján Kraus posvätil adventné vence, ktoré priniesli na sv. omšu žiaci zo všetkých tried prvého stupňa. Každé ráno nás v triedach privítajú zažaté sviece, vôňa ihličia a radostná atmosféra očakávania. Zapálenie adventnej sviece je pre nás symbolom, že Vianoce sú predo dvermi. Bolo by dobré, keby sme posvätené adventné vence mali v každej rodine a stretávali sa pri spoločnej modlitbe okolo adventného venca.

          • ADVENT

          • Ani sme sa nenazdali a už je tu opäť čas adventu - čas prípravy na príchod a narodenie Pána Ježiša. Musíme mu pripraviť cestu do našich sŕdc, aby mohol bezpečne vstúpiť. Keď sa v rodine čaká narodenie nového člena, je tiež potrebné urobiť potrebné prípravy, aby prišiel do čistého a útulného príbytku. Aby ho hriala a vítala láska všetkých členov rodiny. A ako sa pripravíme na narodenie Ježiša my kresťania? Na „upratanie v duši“ sa nám ponúka sviatosť zmierenia. Na vyzdobenie srdca zas prítomnosť na sv. omši, prijatie svätého prijímania, skutky milosrdnej lásky, ktoré nám vnukne konať Duch Svätý. Myslím, že do takého príbytku Panna Mária s radosťou na Vianoce privedie svojho synčeka. Prajeme Vám požehnaný ADVENT!

             

            Adventné vence z jednotlivých tried posvätíme 27.11.2020 /piatok/ na sv. omši v našej školskej kaplnke - cez 2.vyučovaciu hodinu.

          • Voľby - výsledky hlasovania

          • Dňa 18.11.2020 sa ukončilo elektronické hlasovanie.

            Celkovo sa zapojilo 163 rodín z celkového počtu 323, čo je nadpolovičná väčšina.

             

            Do rady školy boli zvolení zástupcovia rodičov:

            p.Miroslav Ďurian                  56 hlasov 

            p.Iveta Piatriková                  52 hlasov

            Ing. Michaela Glezgová        51 hlasov

            p.Anna Kazárová                  50 hlasov

             

            Predsedníčkou rodičovského spoločenstva sa stala Ing. Lucia Horáková získala 162 hlasov z celkového počtu 163.

            Stretnutia rady školy a výboru rodičovského spoločenstva sa môžu uskutočniť najneskôr do 3 mesiacov po ukončení núdzového stavu.

            Blahoželáme a tešíme sa na spoluprácu.

          • Hodina deťom

          • Dobrý deň, záleží nám na našich deťoch a ich budúcnosti. Nastala doba, kedy potrebujú našu pomoc ešte viac. 19. novembra sa mala na našej škole konať zbierka Hodina deťom, avšak kvôli pandemickým opatreniam sa tento rok spájame za všetky deti na Slovensku len virtuálne. Ak chcete podporiť deti v ohrození a krízových situáciách, môžete tak spraviť zaslaním SMS na číslo 800 v hodnote 4  alebo online na www.hodinadetom.sk. Ďakujeme!

            Prispejte k tomu, aby táto Hodina deťom nebola poslednou.

          • Rozhodnutie ministra z 12. 11. 2020 s účinnosťou od 16. 11. 2020

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto: s účinnosťou od 16. novembra 2020 

            1.obnovuje školské vyučovanie:

            a) v stredných špeciálnych školách, odborných učilištiach a praktických školách,

            b) v základných školách a stredných školách v malých skupinách pre žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, ak podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu, umožňujú to prevádzkové podmienky a rozhodne tak zriaďovateľ; 

            malou skupinou sa rozumie skupina najviac piatich žiakov a jedného pedagogického zamestnanca,

            2. obnovuje prevádzku školských internátov a zariadení školského stravovania pre žiakov stredných špeciálnych škôl, odborných učilíšť a praktických škôl,

            3. ak to prevádzkové podmienky umožňujú a ak tak rozhodne zriaďovateľ, v prevádzke zariadení školského stravovania sa umožňuje konzumácia a výdaj jedál a nápojov pre žiakov základných škôl a stredných škôl zo sociálne znevýhodneného prostredia bez prístupu k dištančnému vzdelávaniu,

            4. mení rozhodnutie č. 2020/17949:1-A1810 v znení rozhodnutia č. 18259:1-A1810 takto:

            a) v druhom bode sa vypúšťa písmeno c); doterajšie písmená d) a e) za označujú ako písmená c) a d), 

            b) v treťom bode písmená b) a c) znejú: „b) mimoriadne prerušuje poskytovanie výchovno-vzdelávacej činnosti, ubytovania a stravovania v školských internátoch pre žiakov 

            i. základných škôl v piatom až deviatom ročníku a 

            ii. stredných škôl s výnimkou žiakov s trvalým pobytom mimo územia Slovenskej republiky,

            c) v prevádzke zariadení školského stravovania sa neumožňuje konzumácia a výdaj jedál a nápojov pre žiakov i. základných škôl v piatom až deviatom ročníku a ii. stredných škôl“.

            Odôvodnenie: Minister školstva, vedy, výskumu a športu rozhodnutím č. 2020/17949:1-A1810 z 23.10.2020 mimoriadne prerušil školské vyučovanie v stredných školách pre žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami od 26. októbra 2020 do odvolania.

            Týmto rozhodnutím dochádza k jeho aktualizácii v nadväznosti na výsledky celoplošného testovania a v nadväznosti na uplynutie času platnosti zákazu vychádzania.